Network Menu

Ordföranden har ordet

Kära Sweor,

INTE ETT MOLN PÅ HIMLEN så långt ögat kan nå – idag stämmer det inte, det är molnigt, i varje fall där jag befinner mig på Bjärehalvön. Efter ett flertal veckor med solsken så är molnen välkomna.

Denna del av året är en högtid för mig, nästan som jul. Min svaghet är pelargonier och speciellt olika nyanser av rosa.

För några veckor sedan åkte jag och en väninna till Helsingör och vad fanns det på torget? Jo, pelargonier från ljust rosa till mörkare och med inslag av lite violett. Det blev ett inköp av 5 st varav en var en sk ”moder-pelargonia” som var ganska stor men som det går att ta sticklingar av. Lyckades ta med dem på färjan och därefter på tåget till Perstorp och med bil till Bjärehalvön.

En av de pelargonier som jag har kommer från min morfar. Förlorade dem på grund av frosten men hade tur för en äldre dam som jag känner hade två plantor som härstammade från de som min morfar hade haft. Jag fick en av henne och har idag fyra, nästa år blir det 8 och därefter 16 etc. såvida jag inte glömmer att ta in dem över vintern eller om frosten kommer tidigt.

 

Från pelargonier som hör sommaren till, till något helt annat men som även hör sommaren till, nämligen SOMMARLUNCHEN  i Båstad den 25 juli . GLÖM INTE att anmäla Dig!!!