Network Menu

Ordföranden har ordet

Vilken fantastiskt termin vi haft med SWEA Örestad ! En kvinnoförening som SWEA behövs verkligen i ljuset av att det i år är enbart hundra år sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt.

Ovanstående har vi firat i SWEA Örestad genom att uppmärksamma starka kvinnor som Astrid Lindgren ( besök på utställning på Dunkers  Kulturhus ), kvinnor med attityd i Lund ( stadsvandring i Lund ) och programpunkt kring kvinnors mode där våra egna medlemmar visade sig ha otroligt mycket att berätta om. Vi fick vid den senare programpunkten se vackra franska klänningar från 1920-talet, berättelser om femårig vistelse på modeskolan Schloss Hertzendorf i Schweiz och livet som modell i 1960-talets Köpenhamn.

Under våren har vi har även besökt Nordens största levande grafiska museum på Fredriksdal i Helsingborg där vi av en kvinnlig bokbindare fick se hur man vackert binder in en bok både förr och nu.

Vår utfärd i år gick till Karen Blixens hem i Rungsted den 27 juni för att uppmärksamma ännu en stark kvinna.

Vi var många som kom till vårt 40-års-firande på Garage Bar i Höganäs. Festen blev jättetrevlig och minnesvärd.

Välkomna till den traditionella sommarlunchen på restaurang Sand i Båstad den 24 juli och till andra luncher under sommaren !

Jag och styrelsen önskar er alla en skön sommar, så ses vi till hösten !

 

 

Hälsningar

 

Marianne Leo Kamstad