Network Menu

Ordförandes rader

Kära Sweor                                                                                          Januari 2021

Nu så har ljuset sakta börjat återkomma igen och vi har lagt alla helgerna bakom oss. För min del tycker jag det är underbart när det är dagsljus iallafall fram till kl 16 och med lite god vilja kan man ana vår i luften.

 

Jag hoppas ni alla mår väl och att alla helgerna blev firade till belåtenhet även om det för många av oss inte blev som vanligt. Jag började känna mig lite hängig strax för jul och testade positivt för Covid -19 så vårt jul och nyårsfirande blev verkligen lugnt. Jag hade tur och blev bara lindrigt sjuk, efter en vecka var jag feberfri och kände mig helt frisk ganska snart därefter.

Det är en speciell tid så här i början av året och för min del inom SWEA är det fullt fokus på kommande årsmöte.                                                                Tisdag den 23 februari blir det ett annorlunda årsmöte då vi inte kan träffas som vanligt.

Istället för som planerat med årsmöte och trevlig middag på Möllegrändens festvåning som förra året så får vi istället hålla årsmöte digitalt via Zoom. Det kommer säkert gå jättebra men det ställer andra krav på oss alla. Det är iallafall lika viktigt som vanligt att tillräckligt många Sweor närvarar vid stämman via Zoom och röstar eller skickar in en fullmakt.  Men det kommer mer information om detta tillsammans med kallelsen som skickas ut till er senast 15 dagar innan årsmötet.

Vi i styrelsen tackar alla som har betalat sin medlemsavgift för 2021 och till dig som vill vänta lite till, glöm inte att betala i god tid innan årsmötet om du vill rösta. För att underlätta nu i år när det inte blir fysiskt möte är det tacksamt om medlemsavgiften kommer in i god tid så vi hinner skicka Zoomlänk till de medlemmar som vill närvara.

På tal om medlemsavgiften som i SWEA Örestad fortfarande är 400 kr vill vi att de av er som kanske tycker det är mycket pengar ska vara medvetna om att 33 dollar går till SWEA International. Dollarkursen 2020 var hög när vi gjorde inbetalningen så av 400 kr gick ca 275 kr till SWEA International.                      Det var en stor fördel i resultatet att jag som ordförande satt hemma vid köksbordet och medverkade vid Regionmötet via Zoom och inte behövde resa till Wien. Får hoppas växelkursen blir mer förmånlig i år.

 

Vi har ju som ni alla vet haft begränsade möjligheter till aktiviteter under 2020 och med det försvinner ju också möjlighet till extra intäkter. Men vi satsar på mer aktiviteter framöver och till er alla…var så säkra, när restriktioner och begränsningar är över så har vi planeringen klar för många spännande och trevliga program och aktiviteter som vi bara väntar på att få genomföra tillsammans.

Stipendiekommitén med Ann Rådström som sammankallande har något försenat äntligen kunnat avsluta arbetet med att välja en värdig kandidat till SWEA Örestads Stipendium för 2020. Styrelsen valde enhälligt att bifalla Stipendiekommiténs förslag att utse Lovisa Cederström från Nyhamnsläge till 2020 års stipendiat för hennes viktiga arbete med ungdomar på asylboende. Tyvärr blir det ingen officiell ceremoni vid utdelning av stipendiet utan en enkel lunch i Höganäs. Vi gratulerar Lovisa och önskar henne lycka till.

Jag kan även med stolthet meddela att vi Avdelningsordförande (AO) i Sverige nu officiellt påbörjat ett samarbete våra avdelningar emellan.                          Det är SWEA Stockholm, SWEA Göteborg, SWEA Örestad och SWEA Malmö som gemensamt samarbetar (SWEA Västerås har from 2021 gått in i SWEA Stockholm). SWEA Sverige är vårt officiella namn och vi kommer att fokusera på att lyfta gemensamma frågeställningar och gemensamt jobba för att marknadsföra SWEA Sverige inom organisationen för att på så sätt bli mer synliga och mer välkända inom hela SWEA.

Kerstin Dahl som tidigare varit redaktör för SWEA Forum jobbar nu tillsammans med oss och ansvarar för FaceBooksidan. Hon har startat och är administratör för en öppen FaceBook sida där vi marknadsför SWEA Sverige.  Jag hoppas ni alla går in och gillar vår nya FaceBook sida som heter SWEA Sverige, dela även gärna i era privat flöden så vi får många besökare och förhoppningsvis nya medlemmar.

Vi kommer även att jobba tillsammans med SWEA Professional Stockholm då vi inte har möjligheten att ha en egen Professional grupp här i SWEA Örestad. En arbetsgrupp med representanter från de övriga Sverigeavdelningarna och SWEAProfessional Stockholm har påbörjat sitt arbete så det är mycket  spännande att se hur det utvecklas.

Nu blev det mycket information igen men till sist vill jag ändå slå ett slag för alla de fantastiska Webbinarier som produceras av kreativa och duktiga Sweor runt om i världen. Helt fantastiskt att få tillhöra detta internationella nätverk.

På måndag den 8 februari sänds ett webbinarium med Alice Petrén (korrespondent på Sveriges Radio) – Med världen som arbetsplats, som du kan anmäla dig till. Vi försöker lägga upp länkar till de flesta webbnarier på vår hemsida

www.orestad.swea.org

Alla vårens webbinarier fanns med i Nyhetsbrevet från SWEA International den 15 januari. Jag rekommenderar varmt att gå in och titta och lyssna på någon av alla de webbinarier eller poddar som finns tillgängliga.

Med Bästa Hälsningar

Karin Tettzell

Ordförande SWEA Örestad