Network Menu

Ordförandes rader

Kära Sweor

Nu närmar det sig och julen börjar bokstavligt ”stå för dörren”, en jul som för flertalet säkert blir annorlunda än hur den brukar firas.

Vi är många som känner stor besvikelse över att smittspridningen inte verkar gå att stoppa och det är inte roligt att läsa att nordvästra Skåne och framförallt Helsingborg har så höga smittotal. Men nu blir det jul ändå och vi får alla ta vårt personliga ansvar och försöka hålla oss friska.

För egen del blir det ett väldigt lugnt och stilla julfirande. Lille Gubben och jag blir själva över jul. Det var några veckor av vånda och vacklande fram och tillbaka innan det till slut blev bestämt att istället för att fira hemma hos min son med familj inkl svärdotters familj och två små barnbarn så blir det ”bara vi två”.

Vi valde att tänka på oss själva för det är mycket, mycket tråkigare att vara sjuk än att fira jul ensamma. Vi har det ändå så bra, ingen i min familj eller bekantskap är sjuk och det är verkligen något att vara tacksam över. Så nu är planen en enkel och stilla jul med ett litet, litet julbord.

 

Jag frågade lille gubben vilken julmat som är viktigast för honom nu när det bara blir vi två och han svarade att det går så bra med bara det lilla och mest nödvändiga som ….Sill, ja det räcker gott och väl med tre sorter….gravad lax, ägghalvor, gärna lite sillsallad, skinka förstås, helst både den skånska lättrökta och den vanliga rimmade, goda köttbullar (hemgjorda), prinskorv, brunkålen får inte fattas och helst rödkål också…..din goda Jansson har jag längtat efter om det inte är för mycket jobb, så älskar jag ju dopp i grytan …. ni förstår ju säkert alla att det är jag som lagar maten här hemma och dessutom tycker jag det är lika roligt och trevligt varje dag i köket så det är klart det blir ett fullt julbord precis som vanligt! Så gick det med det lilla enkla!

Det är ju något speciellt med traditioner och jag har verkligen saknat vårt årliga julbord på Sofieros Slottsrestaurang tillsammans med er alla Sweor, vi får väl se vad vi kan hitta på för något fram på vårkanten. För en sak är ju säker, vi har saknat varandra och våra aktiviteter och det ska bli så roligt när vi kan börja träffas igen.

I styrelsen har vi påbörjat planeringen inför det kommande årsmötet, det är alltid mycket jobb att göra men i år blir det verkligen lite annorlunda planering då vi inte säkert vet hur det ska genomföras. Vi har iallafall bokat att ha årsmöte på tisdagen den 23 februari 2021 och hoppas kunna hålla till på Möllegrändens festvåning som förra årsmötet. Blir det svårt att träffas fysiskt får vi komplettera med möjlighet att närvara via Zoom. Men det kommer mer information framöver.

Från MEMA och International har beslut fattats att tyvärr även nästa års Sverigemiddag som skulle hållas i Göteborg skjuts på framtiden då det är omöjligt att påbörja planering     i tid. Det blir istället en omstart av Sverigemiddagen i Malmö sommaren -22 och Göteborg -23 så om allt går som planerat är det vi i SWEA Örestad som står värd för Sverigemiddagen först sommaren 2024.

Även nästa års kommande Världsmötet i Fort Lauderdale i november är framflyttat, inget beslutat nytt datum än men planen är under våren 2022.

Så ni förstår alla att det inte är enkelt att planera för framtiden just nu men en sak kan jag lova och det är att så fort vi står på lite stadigare mark igen ska vi köra igång med fullspäckat program.

Under tiden får vi trösta oss med alla fantastiska Webbinarier, spännande Poddavsnitt och små solskenshistorier. Jag hoppas ni läst den underbara lilla historien om Sabas oväntade nedkomst av sex små valpar på vår hemsida www.orestad.swea.org

Tack snälla Ulla Nyman att du delade med dig av din vardag.

 

Jag har ju tidigare nämnt om mina tankar om ett närmre samarbete med de övriga SWEA avdelningarna i Sverige. Nu har vi fem avdelningsordförande så smått påbörjat ett konstruktivt samarbete där vi enats om framförallt ett par punkter.

Vi vill tydligare marknadsföra Sverige avdelningarna i den internationella organisationen och målet är att få egen punkt på VM och RM framöver. Det är skrämmande att det finns Sweor som inte känner till att vi finns i Sverige och då vi har ca 950 medlemmar tillsammans är vi trots allt betydelsefulla men ibland kan vi känna oss bortglömda.

Vi ska förhoppningsvis få till en gemensam öppen Facebooksida där vi kan ha information och inlägg om och ifrån Sverigeavdelningarna.

Målet är även att påbörja ett samarbete och ha en gemensam SWEA Professional för Sverige, vi har ju trots försök haft svårt att få igång en SWEA Professional här i Örestad och samma situation är för de övriga avdelningarna utom Stockholm.

 

Det är alltid roligt att läsa inläggen på vår egen SWEA Örestad Facebook sida och jag tackar alla som lägger in bilder och texter. Som ni såg på FB så hade vi en väldigt mysig fika i Pålsjö skog den 1 december, vi var 16 st Sweor som med egen medhavd fika i den underbara naturen fick en härlig stund tillsammans. Vi hade det så trevligt att tanken och önskan om en ”lussefika” via Zoom kom upp och Åsa Hasselblad Larsson var kreativ och tog på sig arrangerandet av den. Ni har alla fått mail från Jill om Zoom fikan den 15 december kl 14.30, Välkomna. Jag är även alltid road och imponerad av att läsa inläggen på Facebook från den växande tappra skaran Sweor som är med i Promenadgruppen under Susan Boman Momans ledning, heja er!

Nu avslutningsvis vill jag önska er alla En God Jul med uppmaningen att vara rädda om er och att vi tillsammans och gemensamt gör vad vi kan för att så snart som möjligt få tillbaka vårt vanliga liv igen.

 

En extra stor Julkram till er alla

Karin Tettzell

Ordförande SWEA Örestad