Network Menu

Köpenhamn, en dejlig bytur 19 oktober

Kära Sweor!

Hösten närmar sig men vad kan då pigga upp mer än en tur till Köpenhamn.

Vi träffas  den 19 oktober på Knutpunkten vid färjornas avgångshall kl 09.00 och tar båten kl 09.30 till HelsingörInnan vi ses ska biljett till Köpenhamn vara inhandlad på Skånetrafiken. En 24 timmars biljett, tur och retur kostar 210 SEK. Biljetten gäller i hela Köpenhamnsregionen.

I Helsingör tar vi tåget kl 10.18 och vi är då i Köpenhamn, Hovedbangaard kl 11.04. Väl framme i Köpenhamn promenerar vi över till SAS Royal Hotel, vår första designupplevelse. Vi vandrar runt lite i hotellet och upplever atmosfären där. Hotellet formgavs av Arne Jacobsen på uppdrag av SAS 1956 – 1960 och hans möbler präglar inredningen.  Innan vi drar vidare tar vi en kaffe och croissant i baren. Kostnad ca 80SEK.

Buss 1A tar oss vidare till Designmuséet på Bredgade.  Vi tittar på särutställningarna ”Creme de la creme” och ”Learning from Japan”.  Vi ser också de permanenta utställningarna med dansk design, konsthandverk och mode. Det är valfritt att välja mellan dessa utställningar. Sedan samlas vi i entrén. Inträde för pensionärer 80 DKK (110 SEK).

www.designmuseum.dk

Vi går en promenad genom Amalienborg slott och vidare ner till Toldbodgade där vi äter lunch på ”Told och Snaps” som har Nyhavns godaste smörrebröd.

www.toldogsnaps.dk

Efter välbehövlig paus promenerar vi genom Nyhavn till Amagertorv. Här kan man titta in i butikerna  Georg Jensen, Royal Copenhagen porslin och Illum Bolighus. Det är valfritt att välja butiker. Runt Amagertorv ligger många trevliga caféer där vi tar en fika på något av dem.

Det är sedan fritt för shopping eller om man vill ta tåget hem.

Vi hoppas många tycker detta låter spännande och trevligt! Välkomna att följa med!

Svara senast den 12 oktober till Marie Lundskog Larsson

momakri(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

070 5946524.

Välkomna!

Programgruppen